Mot OS – med Sports International

Mot OS – med Sports International

I en tid då många svenska lag åker på sommarläger med oss så har vi samtidigt den stora äran att stå som värd för det Australiensiska A-landslaget ”The Matildas” då vi arrangerar deras uppladdningsläger inför sommarens OS i Japan. I hela 6 veckor stannar de på svensk mark. Det slipas på detaljer och byggs vidare på den redan väldigt goda lagkänslan. Det är tydligt att de stortrivs i Båstad där de har sitt basläger.

– Det går inte att ta miste på denna gruppens goda stämning. Jag har varit med och arrangerat läger för många professionella lag men aldrig tidigare hört så mycket skratt som jag gjort här med the Matildas. säger Andreas Öster ansvarig lägerarrangör från Sports International.

Det är inte bara stämningen i laget som är god, kvalitén på träningarna är extremt hög. Färsk statistik visar att The Matildas är ett av världens just nu mest vältränade landslag och de kommer inte att slå av på takten inför avresan till Japan. Lagets svenska förbundskapten Tony Gustavsson som tidigare tagit OS guld med USA vet vad som krävs och han intygar att det kommer att köras hårt fram till och med avresan.

Under lagets vistelse har det hittills hunnits med två givande träningsmatcher, mot Danmark förlust 3-2 och mot Sverige 0-0. Två matcher som spelats mitt i en intensiv träningsperiod och som varit fina värdemätare inför OS.

Vi på Sports International tackar för förtroendet att få arrangera The Matildas förberedande OS-läger och önskar laget stort lycka till i OS senare i sommar.