Rectangle 299 1 1
June 6, 2023 Mot OS – med Sports International

Mot OS – med Sports International

I en tid då många svenska lag åker på sommarläger med oss så har vi samtidigt haft den stora äran att stå som värd för det Australiensiska A-landslaget ”The Matildas” då vi arrangerade deras uppladdningsläger inför OS i Japan. I hela 6 veckor stannade de på svensk mark. Det slipades på detaljer och byggdes vidare på den redan väldigt goda lagkänslan.

– Det går inte att ta miste på denna gruppens goda stämning. Jag har varit med och arrangerat läger för många professionella lag men aldrig tidigare hört så mycket skratt som jag gjort här med the Matildas. säger Andreas Öster ansvarig lägerarrangör från Sports International.

Det är inte bara stämningen i laget som är god, kvalitén på träningarna är extremt hög. Färsk statistik visar att The Matildas är ett av världens just nu mest vältränade landslag och de kommer inte att slå av på takten inför avresan till Japan. Lagets svenska förbundskapten Tony Gustavsson som tidigare tagit OS guld med USA vet vad som krävs och han intygar att det kommer att köras hårt fram till och med avresan.

Under lagets vistelse spelades två träningsmatcher,  mot Danmark förlust 3-2 och mot Sverige 0-0. Två matcher som spelats mitt i en intensiv träningsperiod och som varit fina värdemätare inför OS.

-Vi var mycket nöjda med lägret i Sverige och åker gärna med Sports International igen, berömmer Tony Gustavsson.

Vi på Sports International tackar för förtroendet att få arrangera The Matildas förberedande OS-läger och önskar laget stort lycka till i VM på hemmaplan i juli.