2453 DSC00645 Kopie 628x307 1
Tyskland

Fotbollsläger till Malente

Intresseformulär

    Träningsläger i Malente

    Malente – en maktfaktor i Tysk fotboll! Sports International är stolta att kunna presentera vårt exklusiva samarbete med Malente, Schleswig-Holsteins Fotbollsförbunds egen fantastiska anläggning nära Kiel (fyra mil).

    Malente har en väldigt speciell relation till fotboll i Tyskland då det var här det tyska landslaget alltid laddade upp inför stora mästerskap från 1970 till 1994. Kvar finns också rummet (knappt 12 kvadratmeter) där hela truppen samlades efter den överraskande förlusten mot Östtyskland i hemma-VM 1974. De skrek och gnällde i över en timme, sedan gick de ut och vann VM. Malente-andan var därmed skapad. Flera av klubbarna i Bundesliga har också för vana att besöka Malente. Hamburg SV gjorde det inför de avgörande matcherna i slutstriden för att hänga kvar i Bundesliga för några år sedan – och det fungerade även för dem den gången. Året efter var Malente fullbokat när HSV ville komma tillbaka varpå HSV fick se sig degraderade till Bundeslig 2. Malente är även bas för många av de tyska ungdomslandslagen som har sina samlingar här. Anläggningen ligger fint inbäddad i naturen, en kort promenad från centrum i den charmiga turistorten Malente.

    Här finns en konstgräsplan och en naturgräsplan (endast för proffslag), omklädningsrum, massageutrymmen och rum för sjukgymnast, samlingsrum och en toppmodern mindre inomhushall med konstgräs om vädret ej skulle tillåta träning utomhus. Malente är en härlig upplevelse för alla som älskar fotboll och ett perfekt ställe att ladda upp inför säsongen. Närheten till Kiel och Hamburg gör den extra intressant. Tidig bokning ett måste!