Tapas, Fotboll och shopping i magiska Barcelona!

Barcelona –staden som har allt! Den katalanska huvudstaden är en av världens vackraste städer, med storslagna byggnadsverk och en arkitektur i kombination med milslång sandstrand och ett kök som håller högsta världsklass så är Barcelona en stad man gärna återkommer till år efter år. Stadens stora lag är självklart FC Barcelona, men RCD Espanyol som är det andra laget Barcelona som spelar i högstaligan har inte bara ett fint lag utan även en helt nybyggd arena där det är stämning på hög europeisk nivå.

Vi är som enda bolag i Sverige officiell biljettagent till RCD Espanyol.

En fotbollsresa till Barcelona är ett minne för livet och vi har matchbiljetterna som gör att du kan känna dig trygg och säkert på att din fotbollsresa blir precis så bra som du drömt om.

Vilken match vill du se i Barcelona?

I paketen ink hotel så ingår det 2 nätter (lördag – måndag) i del i dubbelrum, frukost och matchbiljett.

Ring oss för mer info: 0300-720 95

DatumMatchMatchbiljettinkl hotellinkl hotell & flyg
12 SepRCD Espanyol - Atl MAdridRingRingRing
22 SepRCD Espanyol - AlavesRingRingRing
3 OktRCD Espanyol - Real MadridRingRingRing
17 OktRCD Espanyol - CadizRingRingRing
27 OktRCD Espanyol - Atl BilbaoRingRingRing
7 NovRCD Espanyol - GranadaRingRingRing
28 NovRCD Espanyol - Real SociedadRingRingRing
12 DecRCD Espanyol - LevanteRingRingRing
9 JanRCD Espanyol - ElcheRingRingRing
23 JanRCD Espanyol - Real BetisRingRingRing
13 FebRCD Espanyol - FC BarcelonaRingRingRing
20 FebRCD Espanyol - SevillaRingRingRing
6 MarRCD Espanyol - GetafeRingRingRing
20 MarRCD Espanyol - MallorcaRingRingRing
10 AprRCD Espanyol - Celta VigoRingRingRing
20 AprRCD Espanyol - Rayo VallecanoRingRingRing
8 MajRCD Espanyol - OsasunaRingRingRing
15 MajRCD Espanyol - ValenciaRingRingRing

Vill du ha mer information om våra resor till Barcelona?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig snarast.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Våra hotell i Barcelona

Samtliga hotell är besökta och godkända av oss!

Vi samarbetar med välkända och erkänt omtyckta hotell i centrala Barcelona. Samtliga hotell är besökta och godkända av oss. Våra höga kvalitetskrav på boende, service och geografiskt läge gör vi aldrig några avsteg ifrån. Vi har hotell som passar alla typer av resenärer, vissa vill kanske bo i ett lite lugnare område och andra vill bo mitt på Plaza Catalunya. Fråga gärna oss om tips och råd. Ni bor alltid i tvåbäddsrum om inget annat har överenskommits. Samtliga rum är naturligtvis utrustade med dusch/bad, WC och TV. I god tid innan avresa skickas en hotellvoucher samt fotbollsbiljetterna hem till er med rekommenderat brev, allt för att göra er resa så smidig som möjligt.

Frukost ingår alltid när du reser med oss.

I våra paketpriser ingår alltid frukost. Våra hotell erbjuder alla en stor härlig frukostbuffé. De flesta hotell har även en restaurangdel som är öppen för middag och lunch. 

Något som ni inte får missa när ni är på er fotbollsresa i Barcelona är ett besök på en äkta tapas restaurang. Vi har våra egna favoriter som vi gärna delar med oss av. Är ni ett större sällskap så hjälper vi gärna till med att boka bord åt er.

Hur tar jag mig till hotellet?

Alla våra hotell ligger centralt i Barcelona. Det finns två flygplatser som ni kan landa på, den allra vanligaste är El Prat som ligger nära Barcelona centrum den andra är Girona flygplats som ligger ca 8 mil norr om Barcelona. Från El Prat tar ni antingen taxi som tar ungefär 20-30 minuter beroende på trafiken och kostar cirka 30 euro enkel resa. Taxiterminalen går inte att missa då den ligger precis utanför terminalerna där taxi bilar väntar på kö. Det går även lätt att ta sig in till centrala Barcelona med buss och tåg. En sådan resa kostar ca 5 euro per person och väg. Alla våra hotell ligger med bra anslutning till tunnelbanenätet och innan er fotbollsresa skickas hotell vouchern och matchbiljetterna och tillsammans med dessa så kommer en beskrivning på hur ni tar er lättast till ert hotell.

Några av våra hotell i Barcelona:

Hotel Sant Pau
Hotel Eurostar Cristal Palace
Hotel Condado
Hotel Grupotel Gravina

Cornella El Prat

Arenaskiss över Cornella el Prat

Arenan stod färdig sommaren 2009 och är idag en av Europas modernaste arenor. Publikkapaciteten är 40 500 personer och stämningen inne på arenan är allt som oftast hög.

Från Plaça Espanya kan man åka pendeltåg till stationen Cornellà Riera varifrån det är en promenad på fem minuter. Från pendeltågsstationerna Arc de Triomf (17 minuter), Plaça Catalunya (14 minuter) och Sants (9 minuter) kan man åka till Cornellà Centre varifrån det tar cirka 15 minuter att gå.

Måsten i Barcelona!

Sagrada Familia

segrada-familia-sportsinternational

Temple Expiatori de la Sagrada Familia är det officiella namnet på templet som är ägnat till den heliga familjen. Det är i dagsläget det mest kända och mest besökta av Barcelonas turistmål. Sagrada Familia började byggas 1882, två år senare fick arkitekten Gaudi ansvar för byggandet. Han gjorde helt nya ritningar och ägnade sedan 40 år av sitt liv till detta tempel.

När Gaudi gick bort 1926 minskade frenesin i arbetet och templet har aldrig blivit helt färdigt. Trots detta besöks Sagrada Familia varje år av fler än 2 miljoner personer. Man håller fortfarande på och bygger för de pengar man får in av besökarna.

Den ofullbordade kyrkan är öppen alla dagar 9-18, mars till september är det öppet till 20 på kvällarna. De guidade turerna slutar att säljas en stund innan stängning så kom inte för sent.

Las Ramblas

Lasramblas-sportsinternational

Den mest kända gågatan i Barcelona som är ca 1 km lång heter Las Ramblas och sträcker sig mellan Plaça de Catalunya och Christopher Columbus monumentet. Det är alltid väldigt mycket folk längs denna trädbevuxna gata, den enda gång det är lite mindre folk är tidigt på morgonen.

Då turisterna flockas här är givetvis också alla gatuartister och försäljare här. Mänskliga statyer verkar vara speciellt populära i Barcelona.

 

Uteserveringar

uteserveringar1-sportsinternational

I Barcelona hittar du mysiga uteserveringar överallt. Varje liten restaurang har sig egna lilla uteplats som ni kan sitta och dricka en kaffe eller något annat gott.

Några av de kaféer som vi kan rekommendera är Café Zurich mitt på Plaza Catalunya, detta är en av katalanernas egna mötesplatser. Ett annat är Café Schilling som är ett klassiskt kafé, fullt av elegans och glamour. Perfekt när fötterna börjar bli trötta i de gotiska kvarteren.

 

Stränder och nattliv

nattliv-sportsinternational

Med hela 2785 meter härliga sandstränder njuter man av Medelhavets sol på dagen och av några av stadens bästa barer på kvällen. Port Olimpic, de gotiska kvarteren, Tibidabo eller Eixample.

Vart du än vänder dig i Barcelona hittar du massor av platser för att inleda festen eller avsluta den. Fråga oss gärna om tips, på vissa nattklubbar kan vi hjälpa till med att ordna så ni slipper att stå i kö.

 

FCB museum & rundtur på Camp Nou

camp-nou-sportsinternational

Missa inte FC Barcelonas museum och en rundtur på mäktiga Camp Nou när ni är på er fotbollsresa!

FC Barcelonas grundare Joan Gamper ville redan på 20-talet skapa ett museum till FC Barcelonas ära men utav olika och till stor del okända anledningar lades Gampers planer på is. Men så 1984 blev äntligen museet verklighet.

Museet har byggts ut i flera etapper och idag omfattar det en yta på hela 3.500 kvadratmeter. Intresset för museet är enormt och antalet besökare ökar varje år och uppgår idag till inte mindre än 1.2 miljoner besökare per år. Detta innebär att FC Barcelonas museum är det mest besökta museet i hela Barcelona.

Passa också på att göra en rundtur på Camp Nou nästa gång du är i Barcelona. Se omklädningsrummen, gå igenom spelartunneln och ut på arenan, titta upp på de enorma läktarna och föreställ dig hur Messi, Xavi och de andra världsstjärnorna känner sig när han står där och inte en sittplats finns ledig, mäktig känsla kan vi lova.

Museet har öppet alla dagar : måndag – lördag 10.00 – 18.30 och söndagar 10.00 – 14.00. En minnesvärd rundtur på Camp Nou kan du göra måndag – lördag 10.00 – 17.30 och söndagar 10.00 – 13.30. Reservationer för ändringar p.g.a. exempelvis matcher.

Missa inte heller FC Barcelonas klubbshop som ligger i direkt anslutning till museet. Väl värt ett besök.

 

Dela detta med dina vänner