Mode, Espresso och fotbollspassion i Milano!

Gör som tusentals andra européer åk ner och njut av utsökt kaffe på en uteservering i Milano. Upplev sedan allt staden har att erbjuda när det kommer till Shopping, stora modehus och kultur. På kvällen äter man otroligt gott innan det är dags att ta sig till bort mot mäktiga San Siro för en passionerad fotbollsmatch.

Våra hotell i Milano

Samtliga hotell är besökta och godkända av oss!

Vi samarbetar med välkända och erkänt omtyckta hotell i centrala Milano. Samtliga hotell är besökta och godkända av oss. Våra höga kvalitetskrav på boende, service och geografiskt läge gör vi aldrig några avsteg ifrån. Vi har hotell som passar alla typer av resenärer, vissa vill kanske bo i ett lite lugnare område och andra vill bo mitt på Piazza del Duomo. Fråga gärna oss om tips och råd. Ni bor alltid i tvåbäddsrum om inget annat har överenskommits. Samtliga rum är naturligtvis utrustade med dusch/bad, WC och TV. I god tid innan avresa skickas en hotellvoucher samt fotbollsbiljetterna hem till er med rekommenderat brev, allt för att göra er resa så smidig som möjligt.

Frukost ingår alltid när du reser med oss.

I våra paketpriser ingår alltid frukost. Våra hotell erbjuder alla en stor härlig frukostbuffé. De flesta hotell har även en restaurangdel som är öppen för middag och lunch.

Något som ni inte får missa när ni är på er fotbollsresa i Milano är ett besök på ett av Milanos härliga uteserveringar. Vi har våra egna favoriter som vi gärna delar med oss av. Är ni ett större sällskap så hjälper vi gärna till med att boka bord åt er.

Hur tar jag mig till hotellet?

Alla våra hotell ligger centralt i Milano. Det finns två flygplatser som ni kan landa på, den allra vanligaste är Malpensa som ligger nära Milano centrum och den andra är Linate flygplats som ligger ca 7 km öster om Milano. Från Malpensa tar ni antingen taxi som tar ungefär 20-30 minuter beroende på trafiken och kostar cirka 70.00 euro enkel resa. Taxiterminalen går inte att missa då den ligger precis utanför terminalerna där taxi bilar väntar på kö. Det går även lätt att ta sig in till centrala Milano med buss och tåg. Alla våra hotell ligger med bra anslutning till tunnelbanenätet och innan er fotbollsresa skickas hotell vouchern och matchbiljetterna och tillsammans med dessa så kommer en beskrivning på hur ni tar er lättast till ert hotell.

Vill du ha mer information om våra resor till Milano?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig snarast.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Europas största arena!

AC Milan och FC Inter delar samma arena. När AC Milan spelar kallas arenan San Siro och håller du på Inter heter den Stadio Giuseppe Meazza. Den här anrika arenan tar idag ca 85 000 människor.

Måsten i Milano!

Nattvarden

Är du i Milano så ta chansen att uppleva ett av världens mest kända och mytomspunna mästerverk som visar Jesu sista måltid målat av Leonardo da Vinci. Målningen uppfördes 1494-1498. Leonardo målade tavlan, eller muralmålningen, direkt på klosterväggen i Santa Maria delle Grazie. Han testade en ny torr teknik, al secco, i stället för den traditionella freskomålningen på våt puts, al fresco. Boka biljett i god tid innan ni åker. Med mycket tur kan man få biljetter till visningar samma dag, men då krävs att man är på plats när biljettkassan öppnar kl 8.00.
Piazza Santa Maria delle Grazie 2. Måndagar stängt

Quadrilatero d'Oro

Det är till ”Quadrilatero d’Oro” shoppingelitens pilgrimsfärder går. Gatorna Via della Spiga, Via Montenapoleone och Via Sant’Andrea utgör själva navet, för världens alla design- och modeslavar. Bara de mest exklusiva modehusen platsar här: Dolce & Gabbana, Chanel, Prada, Bottega Veneta, Valentino, Armani, Gucci, Missoni, Ferragamo och så vidare. Även om man själv inte är särskilt intresserad av mode eller har rätt plånbok så är ett besök att rekommendera – se det som en upplevelse. Beställ kaffe och en glass, njut och bara titta på alla fantastiska människor som trippar runt i päls och limousinskor (klackar över 15 centimeter) med högstatuskassarna svängandes runt benen.

La Scala

Operahuset La Scala är till det yttre en förvånansvärt oansenlig byggnad. Här har de flesta storheter inom operavärlden stått på scenen: Luciano Pavarotti, Plácido Domingo, Birgit Nilsson, José Carreras, Maria Callas. Att få komma in och ta del av denna sagolikt vackra arena med plats för 2 015 i publiken, är värt allt besvär som det kan vara att få tag i biljetter.

Testa att köpa biljetter via nätet, den automatiska telefonbokningen eller köp biljetter på plats på informations- och turistbyråer i centrala Milano. Eller direkt på La Scala, dock tidigast en månad innan föreställningen ges. Tosca, Turandot, Döden i Venedig, Romeo och Julia är bara några av föreställningarna som spelas i år.

Peck

Peck är ett storslaget delikatessvaruhus i tre våningar som erbjuder fler sorters Parmigiano än du kan tänka dig och en hemlagad ravioli känd sedan 1920. Peck är ett perfekt ställe för att vila benen på. Ta kristallhissen till källarvåningen för ett glas vin och en bit ost. Eller gå högst upp och njut av Peck’s berömda grädd- och chokladbomb till kaffedrink – ”Il Mokaccino” som piggar upp vilken shoppingtrött människa som helst.

Dela detta med dina vänner