Oktoberfest, toppenfotboll & kultur i Berlin!

I Berlin finns två centrum, dels Västberlins centrala kvarter kring Bahnhof Zoo och den stora affärsgatan Kurfürstendamm, dels Östberlins gamla centrum runt Alexanderplatz och paradgatan Unter den Linden cirka fem kilometer därifrån. Fallfärdiga hus i stadens östra delar förvandlas till konstgallerier, exklusiva modebutiker och trendiga kaféer.

Mittemellan dessa två centrum finns nu också enade Berlins nya mötesplats, Potzdamer Platz, som bombades sönder och samman under andra världskriget och som sedan var beläget på gränsen mellan öst och väst. I Berlin finns ett mycket rikt kulturliv som till stor del beror på sammanslagningen mellan öst och väst.

Berlin är också känt för ett nattliv som aldrig sover och alla de här faktorerna gör Berlin till ett mycket populärt weekendresmål för alla generationer.

Det finns ytterligare en stor anledning att besöka Berlin, fotbollslaget Hertha Berlin gör sin bästa säsong på många år och är för tillfället med i toppen av Bundesliga. Den tyska ligan är känd för en otrolig underhållning och väldigt hög kvalitet på fotbollen. Dessutom är läktarkulturen i Tyskland något utöver det vanliga.

Vilken match vill du se i Berlin?

I priset ingår två nätter på trestjärnigt hotell (del i dubbelrum) samt matchbiljett kortsida.

DatumMatchMatchbiljettinkl hotellinkl hotell & flyg
22 AprilHertha- Werder BremenRingfr 2685 krRing
6 MajHertha- StuttgartRingfr 2685 krRing
20 MajHertha- BochumRingfr 2685 krRing

Vill du ha mer information om våra resor till Berlin?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig snarast.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

 Våra hotell i Berlin

Samtliga hotell är besökta och godkända av oss!

KvalitetssäkratVi samarbetar med välkända och erkänt omtyckta hotell i centrala Berlin. Samtliga hotell är besökta och godkända av oss. Våra höga kvalitetskrav på boende, service och geografiskt läge gör vi aldrig några avsteg ifrån. Vi har hotell som passar alla typer av resenärer, vissa vill kanske bo i ett lite lugnare område och andra vill bo mitt på Alexanderplatz. Fråga gärna oss om tips och råd. Ni bor alltid i tvåbäddsrum om inget annat har överenskommits. Samtliga rum är naturligtvis utrustade med dusch/bad, WC och TV. I god tid innan avresa skickas en hotellvoucher samt fotbollsbiljetterna hem till er med rekommenderat brev, allt för att göra er resa så smidig som möjligt.

Frukost ingår alltid när du reser med oss.

I våra paketpriser ingår alltid frukost. Våra hotell erbjuder alla en stor härlig frukostbuffé. De flesta hotell har även en restaurangdel som är öppen för middag och lunch.

Något som ni inte får missa när ni är på er fotbollsresa i Berlin är ett besök på en av Berlins fantastiska restauranger. Vi har våra egna favoriter som vi gärna delar med oss av. Är ni ett större sällskap så hjälper vi gärna till med att boka bord åt er.

Hur tar jag mig till hotellet?

Alla våra hotell ligger centralt i Berlin. Det finns två flygplatser som ni kan landa på, den allra vanligaste är Tegel som ligger nära Berlins centrum och den andra är Brandenburg flygplats som ligger ca 4 mil söder om Berlin. Från Tegel tar ni antingen taxi som tar ungefär 20-30 minuter beroende på trafiken och kostar cirka 40.00 euro enkel resa. Taxiterminalen går inte att missa då den ligger precis utanför terminalerna där taxi bilar väntar på kö.

Det går även lätt att ta sig in till centrala Berlin med buss och tåg. Alla våra hotell ligger med bra anslutning till tunnelbanenätet och innan er fotbollsresa skickas hotell vouchern och matchbiljetterna och tillsammans med dessa så kommer en beskrivning på hur ni tar er lättast till ert hotell.

Några av våra hotell i Berlin

Grand City Hotel Berlin
Gat Point Charlie
Best Western Berlin
Ramada Berlin Mitte

 Olympiastadion, Berlin

Arenaskiss över Olympiastadion

Hertha Berlin huserar på historiska Olympiastadion i västra Berlin som byggdes inför OS 1936. Det var här, som Hitler bittert fick se på när Jesse Owens tog hem 4 guldmedaljer i olympiaden. Inför fotbolls-VM 2006 i Tyskland byggdes arenan om och tar i dag 76 000 åskådare och har numer ett tak runt hela arenan.

 Måsten när du besöker Berlin!

Berlinmuren

Berlinmuren-sportsinternational

En historisk sevärdhet som trots det att muren revs 1989 fortfarande är möjlig att se delar av. Gatstenar genom hela staden markerar idag där en gång Berlinmuren fanns; då från 1961 till 1989 stod denna mur och skiljde Östberlin från Västberlin med mål att hindra östtyska medborgare att fly till Västtyskland.

Checkpoint Charlie

Checkpoint-charlie-sportsinternational

Den legendariska gränsövergången mellan gamla Väst och Östtyskland, Checkpoint Charlie, är ett måste för den historieintresserade Berlin turisten, där du även kan ta del av specifik läsning kring Berlinmurens historia och fall. Vill man ta en bild bredvid ’’vakterna’’ vid kontrollkuren så går det bra, fast det kostar någon Euro. Allt för turisternas skull. Checkpoint Charlie hittar man nästan mitt i Berlin, på Friedrichstrasse.

Brandenburger Tor

Brandenburger-tor-sportsinternational

Ett utav de mest kända byggnaderna i Tyskland och även Europa. Detta storslagna monument är en triumfbåge som under många år varit en symbol för Berlin. Brandenburger Tor börjades bygga 1788 och stod klar 1791. Det var Frederick William II av Prussia som beordrade bygget. Monumentet är en skapelse av Carl Gotthard Langhans. Denna byggnad stor i slutet av Unter den Linden innan man kommer in TierGarten.

Porten är 26 meter hög och 11 meter tjock. Den är över 65 meter bred, mycket av stilen den är skapad i är tagen från Propyleerna som är porten till Akropolis (Aten i Grekland). Om ni går på Unter den Linden till Brandenburger Tor och sedan igenom porten så kommer ni på andra sidan i marken att kunna se vart Berlinmuren gick (Detta genom gatustenar som är lagda där muren gick innan). Hur man lättast tar sig dit är helt enkelt att ta sig till slutet av Unter den Linden.

Hackescher Markt

Hackescher-markt-sportsinternational

Hackenscher Markt är ett torg som ligger centralt och bra i Berlin. Inte långt ifrån Alexanderplatz och lägg att ta sig hit med S-bahn. Här finns en hel del restauranger, uteserververingar och annat trevligt.
Trevligt och mysigt område att promenera runt i och besöka alla innegårdar som erbjuder allt från utställningar, restauranger och affärer.