Vimmerby

Sverige

Sverige: Vimmerby

Vi startade upp Vimmerby som träningslägerdestination inför våren 2012 och sedan dess har fotbollslag vallfärdat till den småländska pärlan. Vimmerby som mest är känt för Astrid Lindgrens värld och alla hennes berättelser som utspelas här omkring, men nu också som en av Sveriges mest populära lägerdestinationer för fotbollslag.

Här bor ni på ett fräscht och fint vandrarhem i 4-6-bäddsrum. Ni har gångavstånd till det mesta så som fotbollsplaner och stadens centrum. Uppbackningen från den lokala klubben och ifrån anläggningens chef är enorm, det är med andra ord lätt att trivas som gäst i Vimmerby.

Vid sidan om fotbollen finns något för alla, seniorlagen är väldigt positiva till besöket hos Åbro bryggerier där man får se och lära hur öl tillverkas. Naturligtvis även provsmakning och det har en otroligt trevlig ölbar där fotbollslagens stormtrivs på kvällarna.

De som är lite yngre vill gärna gå i Astrid Lindgrens fotspår. Då kan man besöka platser där filmerna spelats in och där böckerna har skrivits.

Vår mening: Bra boende och närhet till allt ni behöver gör att Vimmerby kommer att göra succé i fotbolls Sverige som lägerdestination. Kunnig och fotbollsintresserad chef.

 

 

 

  • Invånare: ca: 15 000
  • Avstånd gräsplan: 200 m
  • Avstånd konstgräsplan: 700 m
  • Inkvartering: 4-6-bäddsrum med dusch och toalett i korridoren
  • Avstånd: Stockholm 29 mil, Norrköping 14 mil, Jönköping 12 mil

 

”Vi valde Sverige för vårt träningsläger. Sports international rekommenderade Vimmerby och vi blev mycket nöjda – ett kanonläger!”

Anders Kassman, IFK Täby

 

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår hemsida. Läs mer om cookies

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng