Tongerlo

Belgien

Belgien: Tongerlo

Tongerlo

Då gräsplanerna i allmänhet inte alls håller lika hög klass som i Holland har Belgien knappast gjort sig känt som ett land dit skandinaviska fotbollslag åker på träningsläger inför seriestarten. Men det finns ett stort undantag: Sportcentrum Tongerlo, sex mil sydväst om Eindhoven och bara 5 mil från Bryssel.

Förutom 3 fina gräsplaner på anläggningen erbjuder de bra logi i 2-4 bäddsrum med dusch och toalett. På anläggningen finns också styrketräningsrum, tvätt/torkrum, bastu, minigolfbana, tennis och en mycket fin sporthall. I närheten finns också en inomhuspool. Sportcentrets chef är mycket fotbollskunnig och ger lagen en fantastisk uppbackning. IF Elfsborg och Trelleborgs FF är två av många svenska fotbollslag som förlagt sitt träningsläger här de senaste åren.

Vår mening: En högklassig anläggning med en mycket proffsig och fotbollskunnig chef. Suverän service! Närheten till Bryssel med massor av charmiga pubar, diskotek och hektiskt nattliv gör det extra intressant.

 

  • Invånare: 16.000
  • Avstånd gräsplan: 0 m (inom anläggningen).
  • Inkvartering: 2-6-bäddsrum med dusch och toalett.
  • Avstånd: Från Bryssel 5 mil. Från Puttgarden 176 mil.

 

 

”Ett hellyckat läger! Perfekta träningsmöjligheter och dessutom två mycket bra träningsmatcher. – Christer Niklasson, Danmarks IF Dam”