Mariehamn

Åland

Åland: Mariehamn

Mariehamn på Åland är ett perfekt alternativ för träningsläger både för seniorlag och ungdomslag! Ungdomslagen brukar uppskatta att bo i Kaptensgårdarna där får lagen ett helt hus för sig själva och de äter måltiderna på andra sidan gatan. Seniorlagen brukar bo på Hotell Adlon där de har en Sportbar med storbilds-TV och i källaren finns en bastu med tillhörande pool. Tränar gör man antingen på planer i Mariehamn eller i Eckeröhallen ca: 3 mil bort.

Missa inte att besöka casinot och nya simhallen Mariebad. I Mariebad kan ni också boka en privat relax avdelning med konferensrum där ni kan gå igenom taktiken inför seriestarten!

Vår mening: Ett träningsläger på Åland ger en trevlig mix av nöjen och träning. Suveränt med nya Eckeröhallen som ger möjlighet till fotbollsträning året om. Ett extra plus är att färjorna till Åland fortfarande har taxfree-försäljning.

 

 

  • Invånare: 11.000 (Mariehamn) 25.000 (Åland).
  • Avstånd gräsplan: 800 m – 6 km. 3 mil till Eckeröhallen.
  • Inkvartering: Flera olika alternativ från något enklare hotell med 4-6 bäddsrum till lyxigt hotell med dubbelrum utrustade med TV och toalett.
  • Avstånd: Från Stockholm med färja ca: 4 timmar.

 

 

”Vi har varit på Åland med Sports International två år i rad. Perfekt att man får hjälp med allt ifrån hotellbokning till plantider och matchmotstånd. En annan fördel är givetvis det korta reseavståndet.”

Tomas Glans

Tränare IFK Täb